Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Paweł W Caroline xxx Aleksandraaa (1573 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
ciekawski napisał:
Poprzedni pracodawca powinien wypisac na odwrocie twojej karty pod. od kiedy do kiedy u niego pracowales i ile w tym czasie zarobiles. No i potem oddac ci ta karte zebys mogl ja dac nowemu pracodawcy..
Zgadza się ,jest to swoiste świadectwo pracy ,przy zmianie pracodawcy w tym samym rozliczeniowym roku podatkowym...
I nie jest to żadne widzimisię kogokolwiek...
Tylko , brak znajomości przepisów prawa pracy , a pracodawca jak zaznaczono wyżej , korzysta z tej niewiedzy , bo nie ma obowiązku pilnować Naszych zawodowych spraw ... , o ile opuszczamy Jego zakład pracy ... niekiedy w niezbyt przyjemnej atmosferze.... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Dzięki za odp. teraz wiem na czym stoję. Nowa firma nie widzi problemu żeby mi naliczać zaliczkę na podatek według tabeli.

Poprzedni pracodawca wisi mi jeszcze kilka dokumentów (długa to historia) i trochę kasy. komunikuje się z nim od dłuższego czasu przez przedstawiciela związków zawodowych i było by mi na rękę nawet jak by ten dokument zgubił. Skończy to się pozwem i sprawą w sądzie (no chyba że się -przestraszą i uregulują co powinni) ,takie coś ja znalazł do kolekcji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok